WAT IK DOE

Suzan Vos

suzanheeftervaring.nl

❤ Ik ben Ingenieur Doctorandus in de Fysische Geografie
❤ Ik werk als onderzoeksadviseur bij het Rob Giel Onderzoekscentrum en het UCP van het UMCG
Mijn grote passie is schrijven
❤ Media optreden en voorlichting vind ik leuk over psychische kwetsbaarheid

In 2001 ben ik afgestudeerd aan de Universiteit in Utrecht. Daar heb ik Fysische Geografie gestudeerd met specialisatie Hydrologie. Als Adviseur Water heb ik jaren lang gewerkt bij een Waterschap en bij een Ingenieursbureau.

In 2012 heb ik weer last gekregen van psychoses en depressies en ben ik gestopt met mijn baan als adviseur Water. De jaren daarna waren een zoektocht naar wie ik ben en wat ik heb.

In 2017 ben ik begonnen als cliëntvertegenwoordigster in het RGOc (Rob Giel Onderzoekscentrum) van het UMCG binnen het Onderzoeksnetwerk Psychotische Stoornissen. Daar heb ik meegewerkt aan verschillende onderzoeken met mijn ervaring in de psychiatrie.

In 2018 ben ik opgenomen geweest in het UCP (Universitair Centrum Psychiatrie). Daarna ben ik als als onderzoeksadviseur begonnen binnen het RGOc en het UCP. Mijn werkzaamheden bestaan uit adviezen bij verschillende onderzoeken, zoals toepassingen van Virtual Reality in de psychiatrie, onderzoek naar de impact van de Corona op cliënten, onderzoek naar financieel fitheid van mensen met een psychose en andere onderzoeken.

​Naast mijn werkzaamheden voor het RGOc is schrijven mijn grote passie.

'In mijn pubertijd ben ik gaan schrijven in dagboeken en heb ik het begin en verloop van mijn ziekte en kwetsbaarheid vastgelegd.' 

In 2014 ben ik begonnen met het schrijven van mijn eerste boek. Inmiddels ligt deze bij de Uitgeverij en het boek wordt binnenkort uitgegeven door Tobi Vroegh. Tijdens mijn opname in 2018 heb ik ook veel opgeschreven en wie weet kan ik daarover mijn tweede boek schrijven.

Soms word ik als ervaringsdeskundige gevraagd voor een radio-uitzending, een fotosessie of een TV-optreden. Dit is uiteraard spannend maar dat doe ik graag. Ik wil meer openheid geven over psychische aandoeningen en staan voor wie ik ben. 

Datum: juli 2020

 

Volg mij hier:

© Suzan Vos. Alle rechten voorbehouden.

  • Facebook
  • Instagram